Doprava přes Zásilkovnu od 800 Kč zdarma.

Kapsle do Dolce Gusto – návod na přípravu

jak-pripravit-dolce

Naše kapsle jsou trochu jiné než ty od konkurence. Troufáme si tvrdit, že jsou kvalitnější – o to nám totiž celou dobu šlo. Pořád jsme nebyli spokojeni s kvalitou kávy a celkovou nabídkou kapslí do Dolce Gusto na trhu. A tak jsme se vydali hledat ty nejlepší kapsle na světě za rozumnou cenu. Už přes rok je pro vás máme v nabídce.

Když už si můžete dopřát prémiové kapsle, tak si řekneme, jak s nimi správně zacházet.

Většina lidí to totiž vůbec neřeší. Shrnutí pro lenochy je na konci :))

Jak na nejlepší espresso z Dolce Gusto?

Správně se espresso dělá velmi malé, zhruba tak 35 ml. To je kvůli tomu, že když přes kávu proteče více vody, začnou se vylučovat nežádoucí látky, a ne lahodný kávový nápoj (v praxi totiž voda teče už přes lógr… představte si, že si lógr z „turka“ zalejete znovu – něco takového se v kapsli děje a věřte nám, opravdu to nechcete pít). Proto se nebojte kávovar utnout daleko dříve, než jste zvyklí.

Takhle z naší kapsle získáte pravé italské espresso, velmi silné s intenzivním aroma – přesně takové má být.

„Zbláznili jste se? 35 ml je přeci hrozně málo!“ Aneb jak si připravit normální velkou kávu

Říkáte si, že jsme se zbláznili, že pijete větší kávu a 35 ml je hrozně málo? Zachovejte klid! Výsledných 35 ml espressa má pořádnou sílu a jestli si chcete udělat „normální“ velkou kávu, žádný problém. Správně se to dělá tak, že do espressa (35 ml) přidáte horkou vodu dle potřeby, popřípadě i mléko. V kavárnách se takhle správně připravuje lungo nebo také tzv. americano.

Jde totiž o to, že přidáním čisté vody nezměníte chuť kávy. Jak jsme už zmínili, v určitou chvíli se z namleté kávy začnou vylučovat nežádoucí látky a ty negativně ovlivní chuť výsledného nápoje. Proto je důležité kávovar vypnout dříve, než se to stane.

Přidáním vody si připravíte dokonalé „větší espresso“ nebo také lungo.

Pokud vám ale chutná káva taková, že přes kapsli necháte protéct více vody, třeba 100 ml, není na tom nic špatného. Sice to není správná příprava, ale na výsledném nápoji není nic závadného (kromě změny chuti kávy). Nejdůležitější je, aby si každý kávu připravil tak, jak ji má nejraději.

Jak velké mám dělat latté a ostatní limitované edice do Dolce Gusto?

100 lidí = 100 chutí. Obecně doporučujeme 150-200 ml (hodně lidí dělá i 250 ml), ale chce to „experimentovat“ a najít si tu svoji oblíbenou velikost. To je jako se svíčkovou – každý má tu svou. Když si latté, čokoládu nebo jinou specialitku z kapsle připravíte větší, bude jemnější, méně sladká a naopak. Do některých nápojů se vyloženě hodí přidat kapku plnotučného mléka – kokosové latté je potom ještě lepší. Mléko je skvělým řešením, když chcete mít výsledné latté z Dolce Gusto méně sladké a přitom chuťově výrazné.

Shrnutí:

  • Espresso – kapsle v kávovaru, vypnout brzy, 35 ml
  • Větší espresso – kapsle v kávovaru, vypnout brzy (35 ml), potom přidat horkou vodu (dle chuti, 30-70 ml), popřípadě mléko (dle chuti)
  • Latté, čokoláda, limitované edice – doporučujeme 150-200 ml, „větší“ = méně sladké a intenzivní, „menší“ = více sladké a intenzivní, lze přidat trošku plnotučného mléka